Politică

Viorica Dăncilă: Nu figurez în sondaje pentru că nu am luat în calcul candidatura la prezidenţiale

Viorica Dăncilă: Nu figurez în sondaje pentru că nu...

Autor: Ana Petrescu

29.06.2019, 17:56 67

„Nu am luat în calcul acest lucru (o candidatură la prezidenţiale - n.r.), de aceea în sondajele pe care le fac nu figurez decât în dreptul liderilor partidelor politice. Eu sper să avem un candidat al PSD sau de ce nu un candidat comun care să aibă o şansă la prezidenţiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Realitatea TV.

Premierul a mai spus că în sondaj au fost introduse numele social-democraţilor care au anunţat că vor să candideze la prezidenţiale, precum şi o întrebare despre un candidat din afara partidului, însă fără ca acesta să fie nominalizat.

„Am introdus numele celor care şi-au exprimat până acum dorinţa de a candida, un candidat comun şi un candidat din afara partidului, dar fără a nominaliza cine este acesta. Cred că trebuie să mergem cu candidatul cu cele mai mari şanse la prezidenţiale şi care poate avea în spate tot partidul”, a explicat Dăncilă.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că în sondaj a fost introdusă doar posibilitatea unui candidat unic al PSD-ALDE, nu şi cum Pro România.

Până la această oră, din PSD şi-au anunţat intenţia de a fi testaţi Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Totodată, Mihai Fifor a lăsat de înţeles că poate fi interesat.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la finalul CEx, că partidul va veni cu candidatul pentru alegerile prezidenţiale, care să fie validat fie la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, dar până pe 11 august, când începe strângerea de semnături.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO