Politică

Viorica Dăncilă: Guvernul interimar nu poate adopta proiectul de buget pe anul 2020

Viorica Dăncilă: Guvernul interimar nu poate adopta...

Autor: Teodor Bobei

20.10.2019, 16:02 68

Viorica Dăncilă a declarat că guvernul pe care îl conduce nu poate adopta proiectul de buget pe anul 2020, fiind unul interimar, care nu poate adopta ordonanţe de urgenţă sau proiecte legislative. ”Iohannis poate fi mulţumit - a aruncat România în aer”, a mai spus ea.

”Cred că la această întrebare trebuie să răspundă domnul preşedinte Iohannis. Aşa cum a ieşit public şi a declarat că această moţiune trebuie să treacă, guvernul trebuie demis, cred că este datoria dânsului să găsească şi soluţii. Este foarte uşor să dai ceva la o parte şi să pui nimic în loc. Vedem că şase formaţiuni politice, în frunte cu preşedintele României, cel care ar trebui să fie un mediator, un facilitator de de consens, s-au chinuit şi aud at acest guvern jos”, a declarat duminică Viorica Dăncilă, întrebată ce se întâmplă cu proiectul bugetului de stat dacă nu va fi învestit un guvern până în luna noiembrie.

Ea a reclamat faptul că liberalii nu au prezentat încă un program de guvernare sau componenţa guvernului Orban.

”Oamenii nu ştiu de azi pe mâine ce-i aşteaptă, pensionarii sunt îngrijoraţi, bugetarii sunt îngrijoraţi, primarii sunt îngrijoraţi penru proiectele pe care le au, dar nu vedem niciun răspuns dat. Vedem un preşedinte, care e preşedintele de facto al PNL, care participă la şedinţele PNL, ceea ce arată că România este împărţită în două - PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi restul oamenilor”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că guvernul interimar nu poate adopta ordonanţe de urgenţă sau proiecte legislative.

”Pentru proiecţia bugetară avem nevoie de un proiect de lege. Deci pot să spun că Klaus Iohannis poate fi mulţumit - a aruncat România în aer”, a conchis premierul interimar.

În urma demiterii guvernului prin moţiunea de cenzură, adoptată pe 10 octombrie, Executivului i s-au restrâns competenţele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO