Politică

Viorica Dăncilă, despre zonele afectate de inundaţii: Avem diguri la care nu s-au făcut lucrări de consolidare de zeci de ani

Viorica Dăncilă, despre zonele afectate de inundaţii:...

Autor: Laura Buciu, Dragos Suciu

02.07.2018, 18:38 90

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Covasna, în zonele afectate de inundaţii, că există diguri la care nu s-au mai făcut lucrări de consolidare de zeci de ani, precizând că a cerut Apelor Române să facă verificări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată, luni, la Covasna, unde a fost să inspecteze zonele afectate de inundaţii, despre lipsa lucrărilor de consolidare la diguri, Viorica Dăncilă a spus: ”Da, aşa este, avem diguri la care nu s-au făcut lucrări de consolidare de zeci de ani de zile. Am cerut Apelor Române să facă o verificare, să începem să facem consolidări. Din păcate a trebuit să ne confruntăm cu astfel de situaţii pentru a vedea ceea ce se poate întâmpla atunci când aceste lucruri nu sunt puse la punct de-a lungul anilor”.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că se fac evaluări anuale ale situaţiei digurilor.

”Probabil nu s-a luat în calcul că vor fi cantităţi atât de mari de apă. Am cerut din nou o evaluare”, a spus Dăncilă.

Ea a mai afirmat că a venit în teren pentru a vedea cum poate să-i ajute pe oameni.

La Covasna, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Sebastian Cucu, care i-a prezentat situaţia şi o parte din zonele afectate.

”Am cerut evaluarea situaţiei inclusiv din punct de vedere al infrastructurii, culturilor agricole, avem în plan să activăm şi fondul de solidaritate după ce vom termina evaluările. Poziţia mea şi a întregului Guvern este ca aceste evaluări să se facă într-un timp cât mai scurt pentru a putea veni cu soluţii”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a adăugat că pentru a activa fondul de solidaritate are nevoie de o evaluare.

”Îmi trebuie o evaluare pentru a putea activa fondul de solidaritate şi a rezolva toate aceste lucruri. Înainte de a activa fondul care, ştiţi foarte bine, procedurile durează, încercăm să acoperim cu fonduri de la guvern ca oamenii să poată să-şi refacă gospodăriile, să încercăm să refacem infrastructura, să putem intra în normalitate”, a conchis Dăncilă.

Sute de gospodării din mai multe judeţe au fost inundate, sâmbătă, după ce digurile de protecţie ale râurilor fie au cedat, fie au fost depăşite de ape.

Premierul Viorica Dăncilă, alături de membri ai Executivului, se deplasează în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna, Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor.

Premierul este însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO