Politică

Viorica Dăncilă, despre cazul fetei care a fost ucisă în Olt: Am cerut ministrului de Interne să meargă la Caracal. Vom lua măsuri foarte ferme

Viorica Dăncilă, despre cazul fetei care a fost ucisă...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

26.07.2019, 18:24 1257

Viorica Dăncilă a declarat, despre cazul fetei care a fost ucisă în Olt, că ministrul Afacerilor Interne Nicolae Moga se va deplasa la Caracal pentru a avea concluziile anchetei cât mai rapid posibil. Aceasta a spus că vor fi luate măsuri "foarte ferme" în ceea ce priveşte intervenţia autorităţilor.

"Am cerut ministrului Afacerilor Interne să meargă la faţa locului astfel încât să putem să avem concluziile acestei anchete cât mai rapid posibil. (...) Trebuie să luăm măsuri foarte ferme în urma unei anchete, pentru că cei care au greşit trebuie să plătească. Nu există nicio scuză", a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, la Vaslui.

Întrebată dacă şeful Poliţiei române trebuie să-şi dea demisia, prim-ministrul a spus: "Nu pot să vin eu cu sugestii decât după terminarea anchetei. După ce se va întoarce de la Caracal ministrul Afacerilor Interne, va veni la primul ministru, vom vedea care sunt concluziile anchetei şi vă asigur că vom lua măsuri foarte ferme".

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Şeful Poliţiei Române a aunţat că poliţiştii de la Caracal au aşteptat ordinul procurorului, care era şeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenţii puteau interveni în orice moment, odată ce ştiau locaţia. „Poliţia şi cu Parchetul, care erau ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineaţa”, a afirmat Buda, la Antena 3.

Rămăşiţe umane au fost găsite în locuinţa unui mecanic auto din Caracal, percheziţionată vineri după dispariţia a două adolescente, la interval de câteva luni. Conform oficialilor IGPR, STS a transmis trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19.

Percheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal, a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO