Politică

Viorica Dăncilă anunţă suplimentarea bugetului MAE pentru organizarea alegerilor prezidenţiale

Viorica Dăncilă anunţă suplimentarea bugetului MAE...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

14.10.2019, 14:05 61

Viorica Dăncilă a declarat, luni, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va suplimenta bugetul MAE alocat organizării alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care votul se va desfăşura timp de trei zile, iar numărul secţiilor de votare este aproape dublu faţă de alegerile precedente.

”Luăm toate măsurile pentru buna organizare a alegerilor. Vom suplimenta bugetul MAE, având în vedere faptul că în acest an votul în străinătate se va desfăşura timp de trei zile şi într-un număr de secţii de votare aproape dublu, faţă de cele organizate la alegerile europarlamentare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, printr-o hotărâre, încă 270 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, informează instituţia. AEP a precizat că acum sunt 714 secţii aprobate, din cele 838 preconizate a fi înfiinţate.

Înfiinţarea celor 270 de secţii de votare a fost făcută de către AEP la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, au transmis reprezentanţii Autorităţii, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO