Politică

Viorica Dăncilă afirmă că PSD nu va vota un eventual Guvern Orban 2

Viorica Dăncilă afirmă că PSD nu va vota un eventual...

Autor: Roxana Din

20.10.2019, 15:59 57

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, duminică, de jurnalişti, dacă PSD va vota un Guvern Orban 2, în cazul în care Ludovic Orban nu va primi votul de încredere, iar preşedintele îl va desemna tot pe el să formeze Guvernul.

„Membrii PSD din Parlamentul României nu se vor prezenta la vot. Aşa cum şase formaţiuni politice au strâns o majoritate pentru a dărâma un guvern, tot cele şase formaţiuni politice trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să voteze un nou guvern. Noi nu putem să votăm un guvern, să girăm un guvern despre care nu ştim ce decizii va lua. Dacă ia decizii împotriva oamenilor? Dacă nu mai măresc pensiile? Dacă disponibilizează oamenii? (...) Aşa cum preşedintele României s-a implicat şi a dărâmat un guvern, a acţionat politic şi a încălcat Constituţia României, acelaşi preşedinte trebuie să găsească soluţii pentru oameni”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea senatorilor şi deputaţilor PSD, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii. ”Este stare de necesitate”, a apreciat liderul liberal afirmând că săptămâna viitoare România va avea guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO