Politică

Victor Ponta: Îmi depun candidatura la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor mâine la CEX PSD

Victor Ponta: Îmi depun candidatura la funcţia de...

Autor: Mediafax

13.06.2016, 16:02 4140

"I-am spus (lui Liviu Dragnea-n.r.) că intenţionez şi mâine la CEX şi miercuri la grup să îmi depun candidatura pentru (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor-n.r.). Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au spus că este bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru", a precizat Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa la şefia Camerei Deputaţilor.

Fostul premier a spus că a discutat cu Liviu Dragnea pe această temă încă de acum o lună şi jumătate, afirmând că speră ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să îl susţină.

"Vedem mâine la vot. Eu sper să mă susţină, în primul rând Liviu şi apoi ceilalţi colegi", a răspuns Victor Ponta, întrebat dacă Liviu Dragnea îl va susţine.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că înlocuitorul lui Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor va fi anunţat marţi în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, dar, pentru că răspunderea este a sa, şi decizia îi va aparţine.

Întrebat despre cine ar corespunde profilului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta şi Florin Iordache, liderul PSD a răspuns că nu îl va propune şef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alături în campania pentru parlamentare.

''Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campanie electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari'', a accentuat Dragnea, dând de înţeles că opţiunea sa nu este Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO