Politică

USR va depune plângere penală la DNA împotriva lui Dragnea, pentru convocarea sesiunii extraordinare

USR va depune plângere penală la DNA împotriva lui...

Autor: Liviu Dadacus

09.08.2017, 12:34 114

„În această săptămână USR va depune o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, pentru neconvocarea Biroului permanent. E un caz clasic de abuz în serviciu”, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

El a spus că nu au fost îndeplinite condiţiile legale privind convocarea sesiunii extraordinare, întrucât convocarea BP nu a respectat prevederile constituţionale şi ale Regulamentului.

„Domnul Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie sau Regulament. Niciuna dintre cele 3 condiţii - solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari - nu a fost îndeplinită. El a pretins că sunt îndeplinite, explicaţiile cu şedinţa telefonică nu au acoperire în Regulament”, a mai spus Barna.

Solicitat să menţioneze de ce plângerea penală va fi împotriva lui Dragnea, în condiţiile în care acesta şi-a delegat atribuţiile vicepreşedintelui Camerei, Florin Iordache, Barna a spus că iniţiativa convocării BP/sesiunii extraordinare şi publicarea în Monitorul Oficial îi aparţin lui Liviu Dragnea, nu lui Iordache.

PNL şi USR au anunţat, marţi, că vor sesiza CCR pentru convocarea sesiunii extraordinare la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care Biroul permanent, reunit marţi dimineaţa, nu a avut cvorum de lucru şi nu s-a putut decide convocarea plenului acestui for în sesiune extraordinară.

Preşedintele de şedinţă Florin Iordache a declarat, marţi, în plen, că şedinţa Biroului Permanent care a convocat şedinţa extraordinară a avut loc telefonic, afirmând că membrii conducerii Camerei Deputaţilor au convenit “cu majoritate covârşitoare” ca sesiunea să aibă loc marţi la ora 15:00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO