Politică

USR cere Guvernului să dea 830 de lei fiecărui român care şi-a pierdut locul de muncă

USR cere Guvernului să dea 830 de lei fiecărui român...

Autor: Alexandru Costea

29.03.2020, 13:26 439

USR cere Guvernului să dea 830 de lei fiecărui român care şi-a pierdut locul de muncă la 1 martie.

USR propune în perioada de criză economică măsuri pentru a ajuta serviciile şi IMM-urile: fiecare român care şi-a pierdut locul de muncă de la 1 martie să primească 830 de lei.

„Ceea ce propunem în mod concret este: 830 de lei pentru fiecare român salariat care practic are încă un job astăzi. Asta înseamnă o scutire de taxe pentru suma echivalentă salariului minim. (...) O a doua măsură, un ajutor direct de criză tot de 830 de lei pentru fiecare angajat care şi-a pierdut locul de muncă la 1 martie”, a declarat Cristina Prună, deputat USR.

Europarlamentarul Cristian Ghinea vrea să calmeze situaţia din economie prin transferuri de bani şi scutiri de impozite.

„Guvernul României s-a concentrat foarte mult pe partea financiară, apoi pe partea de intervenţie asupra companiilor şi asupra şomajului au inventat nişte scheme foarte birocratice care pun bariere administrative foarte mari firmelor”, a scris şi Cristian Ghinea, europarlamentar USR, pe Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO