Politică

Ungureanu îi face bilanţul lui Blejnar: management defectuos şi proceduri învechite; nu s-a implicat eficient în combaterea evaziunii

Ungureanu îi face bilanţul lui Blejnar: nu s-a implicat eficient în combaterea evaziunii

Autor: Ovidiu Bărbulescu, Alexandru Moise

18.04.2012, 15:22 1473

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a criticat fosta conducere a ANAF, acuzând că nu s-a implicat eficient în combaterea evaziunii şi nu a colaborat cu alte instituţii, şi a cerut noului şef al agenţiei să contribuie la obiectivul Guvernului de a ridica nivelul veniturilor bugetare la 40% din PIB.

În prezent, veniturile bugetare reprezintă aproximativ 32-33% din PIB.

În şedinţa de miercuri a comitetului interministerial, şeful Guvernului a acuzat fosta conducere ANAF de management defectuos şi proceduri învechite în combaterea evaziunii fiscale.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unei discuţii avute, marţi, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, decizia de eliberare din funcţie fiind semnată de şeful Guvernului.

Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi, au declarat atunci, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Conducerea ANAF va fi preluată de către Şerban Pop, fost vicepreşedinte al agenţiei în perioada în care Guvernul era condus de Călin Popescu Tăriceanu şi a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, în ianuarie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO