Politică

Una dintre cele mai importante confederaţii patronale din România se revoltă împotriva legii insolvenţei

Una dintre cele mai importante confederaţii patronale...

Autor: Răzvan Botea

03.10.2018, 17:50 275

Confederaţia Patronală Concordia (CPC) dezaprobă adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei, pe fondul lispei de transparenţă şi a lipsei consultării cu mediul de afaceri.

 „Mediul de afaceri nu a avut posibilitatea de a evalua potenţialele efecte economice şi juridice ale acestor modificări, cu atât mai mult cu cât nici Guvernul nu a prezentat un scenariu de impact, deşi acesta era obligatoriu conform legii”, se arată în comunicatul de presă.

Organizaţia apreciază că prin această măsură se diminuează şansele de reintegrare a companiilor în piaţă, ceea ce va conduce la reducerea încasărilor din taxe şi impozite, se impun prevederi discriminatorii, prin care este protejat doar statul în postura sa de creditor, iar posibilitatea transformării creanţelor bugetare în acţiuni oferă statului un instrument de intervenţie pe piaţă, putând determina distorsionarea principiilor liberei concurenţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO