Politică

Un primar PSD din judeţul Iaşi se alătură protestului pentru construirea de autostrăzi

Un primar PSD din judeţul Iaşi se alătură protestului...

Autor: Tatiana Pascovschi, Mediafax

12.03.2019, 17:23 259

Un primar PSD, care conduce o comună din judeţul Iaşi, s-a alăturat protestului iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, aceasta punând un anunţ la intrarea în instituţie, prin care informează cetăţenii că Primăria îşi va suspenda activitatea simbolic în 15 martie.

Cătălin Martinuş, primarul PSD al comunei Dobrovăţ, din judeţul Iaşi, a anunaţat că participă la protestul anunţat de suceveanul Ştefan Mandachi imediat ce a aflat despre iniţiatiativă. Acesta spune că a pus afiş prin care anunţa cetăţenii că Primăria Dobrovăţ, în data de 15 martie, ora 15.00, îşi suspendă activitatea simbolic timp de 15 minute.

„Eu am făcut cunoscut şi am plasat aceste afişe încă de săptămâna trecută. Intenţia mea nu era legată de promovare, dar se pare că nişte cetăţeni din comună au pus pe facebook şi s-a aflat şi s-a popularizat, dar nu asta era ideea. Dar, în rest, eu susţin şi mi se pare firesc”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul Cătălin Martinuş.

Primarul a mai spus că nu vede nimic ieşit din comun alăturarea sa iniţiativei lui Mandachi, fiind de părere că este obligaţia a autorităţilor locale să fie alături de cetăţeni.

„E obligaţia autorităţilor locale, care trebuie să susţinem mediul privat, nişte iniţiative de genul acesta. Pur şi simplu mă mir că nu s-a întâmplat să aibă mai mare susţinere din partea autorităţilor publice locale”, a spus primarul comunei Dobrovăţ.

Alesul local a afirmat că nu a discutat cu alţi colegi primari din judeţ, dar speră că gestul său va încuraja şi alţi primari din Iaşi să se alătura protestului.

Afaceristul Ştefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Mai mulţi oameni de afaceri şi primari s-au alăturat deja demersului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO