Politică

Un bărbat solicită desfiinţarea PDL. Partidul nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate la Convenţia Naţională

Un bărbat solicită desfiinţarea PDL. Partidul nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate la Convenţia Naţională

Autor: Mediafax

03.09.2011, 12:14 311

Încetarea activităţii Partidului Democrat Liberal şi radierea acestuia a fost solicitată de un bărbat Tribunalului Capitalei, dar şi Ministerului Public, instituţie care a însă a direcţionat cererea petentului către instanţă.

Petiţia adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Viorel Rînghilescu, prezentată în cadrul unei emisiuni la Antena 3 "ca reprezentând dovada faptului că Ministerul Public a fost sesizat de o persoană interesată în legătură cu încetarea activităţii acestui partid politic, care nu ar fi respectat dispoziţiile legii partidelor politice şi trebuia să solicite Tribunalului Bucureşti radierea, a vizat o cauză aflată pe rolul acestei instanţe de judecată, în care petentul este parte", se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, presei.

"În aceste condiţii , în conformitate cu dispoziţiile art. 6 indice 1 din legea petiţiilor (Legea 233/2002 cu modificări), petiţia petentului, prezentată în emisiune, a fost transmisă acestei instanţe, respectiv Tribunalului Bucureşti. De asemenea, în concordanţă cu dispoziţiile legii petiţiilor, a fost comunicat petentului faptul că această petiţie a fost redirecţionată instituţiei pe rolul căreia se află cauza la care domnia sa a făcut referire", arată Ministerul Public în comunicat.

Ministerul Public a subliniază faptul că răspunsul transmis de instituţie lui Viorel Rînghilescu reprezintă numai dovada că petiţia sa a fost redirecţionată instituţiei pe rolul căreia se află cauza în care era parte.

Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie, în 8 septembrie, cererea lui Viorel Rînghilesci, preşedintele Partidului Democrat, de dizolvare a PDL, întrucât acest partid nu şi-a înregistrat în termen legal documentele adoptate în urma Convenţiei Naţionale din 14 mai 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO