Politică

Udrea blochează "diametrala" lui Oprescu

Udrea blochează "diametrala nord-sud" a lui Oprescu

Autor: Liviu Iancu

02.06.2011, 15:43 7442

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, acerut Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) să opreascălucrările de construcţie a tronsonului rutier Buzeşti-Berzei,cunoscut ca "diametrala nord-sud",după discuţii cu reprezentanţiiunor ONG, care au protestat joi la sediul MDRT.

Decizia ministrului vine după ce organizaţiile neguvernamentale aureuşit să anuleze în instanţă planul urbanistic zonal care stă labaza lucrărilor de intervenţie începute de Primăria Bucureşti înzonă, precum şi anularea autorizaţiei de construcţie.

"Am convenit că vom decide întreruperea lucrărilor, începând deastăzi (joi, n.r.), pentru că PUZ-ul nu îndeplineşte toatecondiţiile", a spus Udrea.

Ea a adăugat că, în jurul datei de 20 iunie, MDRT va organiza odezbatere publică pentru a putea găsi o soluţie urbanistică pentruacea zonă.

Udrea a mai spus că, dacă se va constata că firmele de construcţiiparticipante la proiect au încălcat legea, acestea vor fisancţionate.

ISC funcţionează, de anul trecut, în subordinea MinisteruluiDezvoltării Regionale.


Proiectul diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus a fost contestat, de laînceputul investiţiei, de către mai multe ONG-uri, care au criticatfelul în care au fost făcute exproprierile şi au fost dateautorizaţii de demolare pentru imobile cu statut de monumentistoric sau din zone protejate.


Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat în noiembrie 2010 căBucureştiul va putea fi traversat de la nord la sud în 20 deminute, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Coşbuc, în urmalucrărilor la diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus, pe care o calificadrept "cea mai mare operaţiune urbană din ultimii 20 de ani".


Municipalitatea preciza atunci că valoarea estimată a investiţieieste de circa 330 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO