Politică

Tudose explică demiterea consulului: Turiştii români n-au avut parte de asistenţă corespunzătoare

Tudose explică demiterea consulului: Turiştii români...

Autor: Mediafax

28.08.2017, 17:59 830

Mihai Tudose a precizat că a luat legătura cu turiştii blocaţi pe aeroportul din Lisabona, cu Ministerul de Externe şi cu autorităţile portugheze şi a primit asigurări că românii vor ajunge în ţară în cursul serii de luni.

”Nu în ultimul rând, am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia. Rolul unui consul este să protejeze în statul de reşedinţă interesele cetăţenilor români şi să acorde ajutor şi asistenţă”, a scris Tudose pe Facebook.

Şeful Guvernul şi-a exprimat totodată regretele faţă de faptul că cetăţenii români implicaţi nu au avut parte de asistenţă adecvată din partea autorităţilor române.

”Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetăţeni români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toţi cei în măsură să prevină apariţia unor astfel de situaţii neplăcute să îşi facă datoria aşa cum trebuie”, a conchis Mihai Tudose.

Cei 35 de turişti, plecaţi prin intermediul agenţiei Paralela 45, care au fost blocaţi două zile în Lisabona, au fost relocaţi de TAP Portugal pe o cursă care ajunge luni seara în Bucureşti, informează agenţia de turism. Turiştii se pot adresa companiei aeriene pentru obţinerea despăgubirilor, turoperatorul asigurând asistenţă juridică pentru fiecare caz în parte, informează Paralela 45.

Reprezentanţii agenţiei acuză compania aeriană TAP Portugal de lipsă de comunicare şi de informare a turiştilor. „Această situaţie a fost generată exclusiv de compania TAP Portugal, de la care nu am primit nicio informare prealabilă asupra anulării zborurilor. Nici în clipa de faţă nu cunoaştem motivul acestor anulări. Am fost astfel în situaţia să nu ne putem informa turiştii despre ce se întâmplă şi când vor ajunge în ţară, chiar dacă am fost permanent în legătură cu ei”, a declarat Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Cei 35 de turişti ar fi trebuit să revină duminică noaptea în ţară, după ce zborul iniţal, programat sâmbătă, a fost anulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO