Politică

„Trofeul calităţii“: unii condamnaţi s-au predat, alţii au fost daţi în urmărire

Autor: Iulian Anghel

22.06.2012, 00:03 548

n Irina Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, condamnată definitiv la şase ani de închisoare în do­sarul "Trofeul calităţii", a fost ridicată ieri de poliţişti dintr-un imobil din judeţul Bacău după ce fusese dată în urmărire, nefiind găsită la domiciliu.

Miercuri-noapte, poliţiştii s-au prezentat la locuinţa din municipiul Bacău a Irinei Jianu, pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, însă aceasta nu a fost găsită, astfel că oamenii legii au mers şi la alte adrese din judeţul Bacău unde s-ar fi putut afla fostul inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău Narcisa Butnaru, Irina Jianu a fost dată în urmărire naţională în condiţiile în care nu a fost găsită la adresele respective, iar în cele din urmă a fost identificată ieri într-un imobil din comuna băcăuană Mărgineni.

n Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, condamnaţi la câte şase ani de detenţie în cazul "Trofeul calităţii", au fost daţi în urmărire generală, întrucât nu au fost găsiţi pentru a fi încarceraţi. Ei nu fuseseră arestaţi până la închiderea ediţiei.

n Primii inculpaţi în acest dosar care au ajuns în arest sunt soţii Ioana şi Bogdan Popovici, care s-au prezentat miercuri-noapte la arestul Poliţiei Capitalei după ce au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la cinci şi respectiv şase ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO