Politică

Traian Băsescu: Să nu vă aşteptaţi să mai fac în PMP ce am făcut în PDL când l-am pus pe Boc preşedinte

Traian Băsescu: Să nu vă aşteptaţi să mai fac în...

Autor: Dana Stanila

10.02.2017, 18:32 276

''Funcţia mea e greu de preluat, dar asta sperăm, ca alegerile să ne dea nişte oameni politici noi pe care să-i descoperim în teritoriu. Nu, să nu vă aşteptaţi să mai fac ce am făcut în PDL când l-am luat pe Boc şi am spus: acesta e preşedintele. Să nu vă aşteptaţi la asta'', a afirmat Băsescu.

Între timp, conducerea PMP a făcut curăţenie la nivelul organizaţiilor care nu au obţinut un scor bun la alegerile parlamentare.

''Au fost schimbaţi 16 preşedinţi de organizaţii şi numiţi preşedinţi interimari, totul în funcţie de rezultat. Având în vedere că partidul a fost nou – e un partid care a participat prima dată la alegeri legislative – pragul de menţinere a conducerii a fost 5%, adică pragul dat în legislaţia electorală. Toţi preşedinţiide la organizaţiile care au obţinut sub 5% au fost schimbaţi astăzi. În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari care să preia organizaţia, nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile. Preşedinţii care azi predau funcţia către interimari au la rându-le dreptul să candideze. Alegerile se pot declanşa începând de mâine'', a anunţat Traian Băsescu după şedinţa Colegiului Naţional al PMP.

Sunt însă şi şefi de organizaţii care, deşi au obţinut un scor mic, au scăpat de sancţiuni.

''Pragul nu l-am aplicat în Covasna, în Harghita sau în Satu Mare. S-a avut în vedere că este un procent de populaţie maghiară care afectează puternic rezultatul partidelor româneşti'', a explicat Băsescu.

''Mi-am încheiat mandatul de preşedinte al PMP. Rămân simplu senator'', a anunţat Băsescu în noaptea adoptării ordonanţei de urgenţă 13 privind Codurile penale, ulterior precizând că este vorba de o predare graduală a atribuţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO