Politică

Traian Basescu: Cei care sustin actualul guvern vor sa-si contine afacerile ilegale

05.04.2007, 19:53 10

Presedintele Traian Basescu a facut aseara o declaratie catre tara in care a criticat dur actualul guvern ("ultraminoritar, a spus presedintele) si pe cei care l-au sprijinit in Parlament. Presedintele a insistat inca o data pentru organizarea alegrilor pentru ca vointa romanilor sa fie respectata.Presedinte a sustinut declaratia catre tara cu o zi inainte ca noi ministru sa depuna juramantul, dorin, dupa cum a afirmat, sa-si clarifice pozitia fata de Guvernul Tariceanu II.
"Impreuna vom face o alta Romanie" s-a adresat Basescu romanilor. Presedintele a spus ca nu va capitula in fata noii puteri si a celor care o sprijina pe motiv ca aceasta nu reflecta voina populatiei. Potrivit presedintelui, Romania este impartita intre "o Romanie a baietilor destepti", pe de o parte, "si a oamenilor de afaceri onesti", pe de alta - "oameni care nu-si primesc recompensa niciodata". El spune ca in mandatul sau, pentru prima data dupa 89 mai multi demnitari de rang inalt au fost anchetati, coruptia a fost diminauat, "dar coruptii au reactionat prin valuri de calomnii.
"De cate ori am pus degetul pe rana mi s-a spus ca nu sunt impartial. Dar daca un sef de stat nu incearca sa schimbe Romania baronilor, atunci cine sa o faca? Nu voi abandona lupta", a spus presedintele. Presedintele a declarat ca noul guvern este "un guvern cu o sustinere de 20 la suta, cu o majoritate sustinuta in culise. Cine este interesat sa avem un guvern nereprezentativ?" s-a intrabat presedintele retoric, adauganc: "Cei care vor un guvern slab sunt profitorii actualului sistem care vor sa profite. Sunt Cci care le e frica de alegeri, care vor sa conduca Romania pentru ca ei sa-i continue nestinghiti ilegalitatile". El a spus ca actuala criza este una de incredere, morala, cauza fiind nedreptatea sociala si confuzia institutionala.
"Este inadmisibil ca majoritatea oamenilor care muncesc din gresu nu sunt beneficiarii cresterii economice" a spus presedintele, afirmand ca Romania are nevoie de un guvern puternic nu de unul slab si de aceea este nevoie de alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO