Politică

Traian Basescu a vizitat mormantul lui Yasser Arafat

12.07.2009, 19:41 25

Presedintele roman, Traian Basescu, a vizitat ieri mormantul fostului presedinte al Autoritatii Palestiniene, Yasser Arafat, in cadrul vizitei sale in Cisiordania. Basescu sa intalnit cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, la Ramallah, in cadrul negocierilor din Orientul Mijlociu pentru revigorarea procesului de pace. El a declarat la finalul intrevederii cu Abbas ca in Orientul Mijlociu ar trebui sa se treaca la negocierile pentru pace si sa se renunte la preconditiile pentru inceperea discutiilor. Liderul palestinian a spus ca Romania ar trebui sa se implice in procesul de pace din Orientul Mijlociu, date fiind pozitia sa si relatiile bune pe care le are cu toate tarile din regiune. La randul sau, presedintele Basescu a mentionat ca, in urma discutiilor avute, in ultimii ani cu liderii politici ai tarilor din zona, a constatat ca toate statele din Orientul Mijlociu sustin ca doresc pacea. El a adaugat ca, in acest context, ar trebui sa se treaca la negocierile pentru pace si sa se renunte la preconditiile care se pun inainte de inceperea discutiilor.
Basescu a mai spus ca este de inteles nazuinta palestinienilor de a avea o tara, dar, in acelasi timp, Israelul este indreptatit sa aiba un punct de vedere despre planul de pace arab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO