Politică

Topul judeţelor ţării la alocările pentru drumuri judeţene sau comunale şi pentru echilibrarea bugetelor locale din sumele defalcate din TVA

Topul judeţelor ţării la alocările pentru drumuri...

Autor: Andreea Paul

08.02.2013, 14:24 2047

Suma totală alocată din TVA pentru drumuri judeţene şi comunale este de 368,3 mil. lei, la care se adaugă încă 1,72 mld lei pentru echilibrarea bugetelor locale, în bugetul anului 2013.

Cele mai mari sume alocate pe locuitor pentru drumuri judeţene şi comunale le regăsim în judeţele Hunedoara (40 lei/persoană), Alba (38 lei/persoană) şi Sălaj (37 lei/persoană), iar cele mai mici în judeţele Galaţi (13 lei/persoană), Braşov (12 lei/persoană), iar pe ultimul loc, Ilfov (8 lei/persoană).

Judeţele în care s-au alocat cele mai mari sume pe locuitor pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2013 sunt Tulcea (161 lei/persoană), Botoşani (157 lei/persoană) şi Teleorman (155 lei/persoană). Cele mai mici sume pe locuitor au fost alocate în judeţele Braşov (63 lei/persoană), Cluj (56 lei/persoană) şi Ilfov (35 lei/persoană).

2% din sumele pentru drumuri judeţene şi comunale vin în judeţul Satu Mare. Adică pentru fiecare sătmărean este alocată o sumă medie de 23 lei pentru drumuri judeţene şi comunale în acest an. La aceştia se mai adaugă 104 lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

Într-un top al sumelor alocate pe persoană în acest scop, judeţul Satu Mare se află pe locul 18 pentru sumele defalcate din TVA destinate drumurilor judeţene şi comunale şi pe locul 23 pentru echilibrarea bugetelor locale din cele 41 de judeţe analizate.

Click aici pentru detalii complete privind topul celor 41 de judete.

Andreea PAUL,

Deputat de ţara Oaşului, Satu Mare

Comisia de Buget-Finanţe

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO