Politică

Tokes cheamă comunităţile maghiare din Bazinul Carpatic "să continue lupta pentru autonomie"

Tokes cheamă comunităţile maghiare din Bazinul Carpatic "să continue lupta pentru autonomie"
23.07.2010, 17:07 37

Vicepreşedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a chemat,vineri, în cadrul unei dezbateri de la Universitatea de vară"Tusvanyos", comunităţile maghiare din Bazinul Carpatic "săcontinue lupta pentru obţinerea autonomiei", informează Mediafax.

Tokes Laszlo a declarat în deschiderea dezbaterii pe tema "Loculautonomiilor comunitare în sistemul colaborării naţionale" că estepentru prima oară după opt ani, când, alături de FIDESZ, maghiariipot relua lupta pentru autonomie.

El l-a citat pe "premierul naţiunii", Orban Viktor, care achemat maghiarimea la unitate.

"Premierul naţiunii, Orban Viktor, a declarat că suntem împreunăpentru că ne leagă autonomia, autodefinirea şi sângele naţiunii,iar eu sunt în deplin acord cu el", a spus Tokes.

El a vorbit apoi despre formarea Consiliului Autonomiei dinBazinul Carpatic, cadru instituţionalizat pentru lupta în vedereaobţinerii autonomiei.

Tokes a amintit că după o lansare scurtă a acestui for auexistat maghiari care au încercat "deja din sămânţă" să îl sufoce,iar activitatea lui a fost reluată în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO