Politică

Testele ADN confirmă că şoferul mort în accidentul din Corbeanca este Dan Condrea

Testele ADN confirmă că şoferul mort în accidentul...

Autor: MEDIAFAX

31.05.2016, 13:06 13954

"Urmele de culoare brun roşcat şi ţesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la faţa locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000", anunţă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat de presă.

Procurorii precizează că "autoturismul implicat în accidentul mai sus menţionat a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 – 18:38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca".

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

Percheziţiile informatice sunt în desfăşurare, urmând să se efectueze mai multe expertize privind modalitatea în care s-a produs accidentul.

Pe un alt palier, Parchetul General face cercetări referitoare la infracţiuni privind punerea pe piaţa a produsele Hexi Pharma, care în urma testelor s-au dovedit a fi neconforme, infracţiunile investigate fiind de zădărnicirea a combaterii bolilor şi înşelăciune. La acest moment, procurorii nu fac cercetări legate de modul în care Hexi Pharma a câştigat contractele cu spitalele de stat, verificările pe partea de achiziţii publice fiind făcute de Corpul de Control al premierului, au explicat surse judiciare.

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ

La data de 17 mai, mai multe probe din biocide produse de Hexi Pharma, dintre cele folosite în spitalele unde analizele au ieşit neconforme, au fost duse de către poliţişti la Institutul Cantacuzino, urmând ca testele să fie finalizate la 30 de zile de la data la care s-a dispus testarea, până în prezent cheltuielile făcute de parchet cu analize medicale în acest caz fiind estimate 7.000-8.000 de euro, susţin sursele citate.

În dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, este cercetată în arest la domiciliu, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Surse judiciare au precizat că femeia a dat declaraţii la instanţa, la data la care s-a judecat cererea procurorilor de arestare preventivă.

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume

De asemenea, în cauză a fost începută urmărirea penală şi faţă de Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO