Politică

Tăriceanu: Luni vom depune moţiune de cenzură în Parlament

Tăriceanu: Luni vom depune moţiune de cenzură în...

Autor: Cătălina Mănoiu

15.06.2017, 16:57 30

„În această situaţie în care premierul refuză (să demisioneze-n.r.) nu există decât soluţia moţiunii de cenzură şi am hotărât împreună cu cei de la PSD şi am discutat cu colegii mei pentru a valida decizia moţiunii de cenzură săptămâna viitoare, luni, în Parlament. În acest fel punem capăt crizei politice pe care o dorim scurtată cât mai mult”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că luni va avea loc şedinţa Birourilor Permanente Reunite, „se va depune moţiunea şi se va face citirea documentului”, urmând ca în termen de "trei zile să fie dezbătură şi votată".

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care moţiunea cade la vot, Tăriceanu a afirmat că o astfel de ipoteză „nu este realistă”.

Preşedintele ALDE a precizat că nu are emoţii în ceea ce priveşte păstrarea majorităţii în Parlament de către ALDE şi PSD, afirmând că nu crede că se poate vorbi despre „împărţirea voturilor în PSD”, dar este posibil ca moţiunea să fie sprijinită şi de partide care nu fac parte din coaliţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO