Politică

Tăriceanu: Bugetul de anul acesta nu este o garanţie a relansării economice, îmi e teamă că anul viitor ne vom găsi într-o situaţie dramatică

Tăriceanu: Bugetul de anul acesta nu este o garanţie a...

Autor: Iulian Anghel

14.03.2013, 16:58 517

Fostul premier liberal Călin Popescu-Tăriceanu critică bugetul de stat pe acest an opinând că el nu garantează nicidecum relansarea economică, dimpotrivă, este unul de suprevieţuire, care ar putea conduce la o înrăutăţire a situaţiei anul viitor. El critică faptul că cheltuielile de investiţii din buget sunt prea mici:

“Când mediul privat nu poate să investească pentru că nu are de unde, trebuie să vii cu investiţii publice care acum sunt insuficiente în buget. Arieratele din sănătate, din întreprinderile de stat trebuie onorate şi vor diminua volumul de investiţii. Anul acest era singurul mai favorabil (pentru investiţii de stat –n.n.). Tare mi-e teamă că anul viitor ne-ar putea găsit înre-o situaţie dramatică”, a susţinut Tăriceanu la lansarea raportului anual al Societăţii Academice dinRomânia (SAR).

De unde teama fostului premier? Anul viitor vor fi două rânduri de alegeri (europarlamentare şi prezidenţiale) în care timpul pentru reforme curajoase va fi pierdut, iar apoi se apropie alegerile legislative şi nimeni nu mai este dispus să facă lucruri majore, a arătat Tăriceanu care mai susţine că trebuie grăbită reducerea taxelor pe contribuţiile de asigurări şi pe profitul reinvestit, ca strategie de relansare a economiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO