Politică

taranistii se apara de colegi mai rau ca de mineri

31.03.2003, 00:00 59

Ceea ce se intampla in PNtCD, principal partid al fostei coalitii de guvernamant, nu mai are nici o legatura cu politica. Repetatele conflicte personale au degenerat pur si simplu in imbranceli si amenintari.
Dupa ce conducerea in exercitiu a blocat, vineri, intrarea in sediul central a trei fosti lideri ai partidului, care doreau sa sustina o conferinta de presa, si a ziaristilor invitati, baricadandu-se sub protectia unor paznici ai unei firme mai ceva ca in vremea mineriadei, episodul urmator, derulat ieri, a continuat aceeasi linie. Reuniti in sedinta Delegatiei Permanente Nationale, intr-o sala a fostului hotel Modern, fidelii lui Victor Ciorbea au interzis accesul la sedinta dar si in sediul central al PNtCD a celor sanctionati si a ziaristilor. Cei interesati nu au avut de ales decat a astepta in strada. Asteptat sa medieze conflictul, nu se mai stie al catelea din ultimii ani, presedintele de onoare Ion Diaconescu nu a venit. "Nu m-am simtit bine. Voi trece pe la partid zilele astea. Se va rezolva totul cand se vor raci certurile astea", ne-a spus, ieri, liderul taranist.
In fata cladirii "Modern", la cativa zeci de metri de sediul PNtCD, asteaptau sanctionatii -Constantin Dudu Ionescu, Remus Opris, Tanase Barde si George Vodislav si ziaristii. La un moment dat, din cauza frigului, cei care asteptau au fost gazduiti la sediul organizatiei PNtCD Sector 2, situat in apropiere, o cheie a imobilului avand-o George Vodislav. Pe drum, "delegatia" s-a intalnit cu ministrul Dan Matei Agathon, care a exclamat la aflarea vestii: "Ei, pe d...!". "Esti exclus? Vino la...", a spus Agaton, cu o intoarcere semnificativa a capului intr-o directie imprecisa, ce putea indica si PSD, in timp ce da  mana cu Tanase Barde. O alta palma primita ieri de taranisti a fost orientarea lui Vasile Lupu catre actiunea populara, dupa ce semnase deja reafilierea la PNtCD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO