Politică

Tănăsescu: Nominalizarea unui premier tehnocrat are puţine şanse. Un guvern trebuie să fie politic

Tănăsescu: Nominalizarea unui premier tehnocrat are puţine şanse. Un guvern trebuie să fie politic

Autor: Dinca Thomas

20.02.2011, 15:19 23

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, al cărui nume afost vehiculat pentru postul de premier, consideră că nominalizareaîn acest moment a unui premier tehnocrat are puţine şanse dereuşită şi că un guvern trebuie să rămână politic, dar poate atragespecialişti pentru valoare adăugată.

Contactat de MEDIAFAX şi întrebat dacă ar accepta să preiapostul de prim-ministru în cazul în care ar primi o astfel depropunere, Mihai Tănăsescu a apreciat că nominalizarea în acestmoment a unui premier independent sau tehnocrat are puţine şanse,deoarece acesta ar putea să împărtăşească anumite valori diferitede cele ale clasei politice, ceea ce ar conduce la escaladareaconflictului faţă de situaţia existentă.

El a amintit că nu este prima dată când în discuţie apare ideeaunui premier tehnocrat şi a arătat că, în general, sunt vehiculateanumite nume atunci când există o aşteptare pentru schimbareaclasei politice.

"În general, guvernele sunt politice şi trebuie să rămânăpolitice, deoarece au stabilitatea necesară pentru aplicareaprogramului de guvernare şi atingerea ţintelor stabilite. Fiecareguvern poate în acelaşi timp să atragă specialişti din mediulacademic sau de afaceri care să aducă valoare adăugată actuluipolitic. Orice om trebuie să beneficieze de susţinere politicăpentru a promova programele în Parlament. Cred că cel mai importantacum este să arătăm că reprezentanţii clasei politice pot sădefinească obiectivele şi să le ducă mai departe", a spusTănăsescu. Citiţi mai mult despre şansele nominalizării unui premier tehnocrat pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO