Politică

Stolojan: Romania vizeaza si postul de comisar pentru extindere

20.09.2009, 23:07 13

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a sustinut ieri,citat de Mediafax, ca Romania isi pastreaza optiunea pentrucomisarul european pe agricultura (pentru Dacian Ciolos - n.n.),dar a mentionat ca au aparut discutii si privind un alt portofoliu,anume cel pentru Extindere. Comisarul pentru agriculturagestioneaza peste o treime din bugetul UE, aproximativ 150 mld.euro intre 2010-2013, si nu este clar daca acest portofoliu va fiincredintat Romaniei (in ciuda sustinerii Frantei) care areprobleme cu absorbtia fondurilor Uniunii.
Conducerea organizatiei de femei a PSD a decis, la finelesaptamanii, sa solicite liderilor partidului ca nominalizareapentru postul de comisar european din partea Romaniei sa fiesocial-democratul Adrian Severin (europarlamentar). Functia decomisar al agriculturii, detinuta de daneza Mariann Fischer Boel,este disputata de fostul vicecancelar austriac si ministru alfinantelor Wilhelm Molterer si fostul ministru roman alagriculturii Dacian Ciolos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO