Politică

Stanoiu cere trimiterea in judecata a doi parlamentari

07.10.2003, 00:00 16



Ministrul Justitiei Rodica Stanoiu a cerut ieri ridicarea imunitatii parlamentare a senatorului PSD Traian Rece si a deputatului UDMR Robert Raduly. In cazul senatorului Rece, ministrul justitiei a cerut Senatului trimiterea lui in judecata pentru incasarea ilegala a unor taxe TVA de peste noua miliarde de lei, informeaza Biroul de presa al ministerului.



Procurorul general al Romaniei Ilie Botos a solicitat recent ministrului Justitiei declansarea procedurii de ridicare a imunitatii senatorului PSD, cerere care a fost avizata favorabil.



Ultima proba din dosarul senatorului este o expertiza grafologica asupra semnaturii care ar apartine lui Traian Rece de pe anumite documente ridicate de anchetatori de la Administratia sectorului 5, institutie care a facilitat nelegal restituire de TVA catre firma senatorului.



Senatorul PSD Traian Rece este in vizorul Parchetului Curtii Supreme de Justitie de trei ani, pentru ca ar fi incasat ilegal taxe TVA.



Dosarul lui Traian Rece se refera la legalitatea derularii unor operatiuni de catre firma Club 21 Perfect din Bucuresti, al carei administrator a fost senatorul. Societatea Club 21 Perfect ar fi solicitat si obtinut de la Administratia Financiara sector 5 Bucuresti rambursari de TVA de peste noua miliarde de lei.



In acest caz, procurorii din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie au trimis in judecata 31 de persoane - printre care 11 inspectori ai Administratiei Financiare a sectorului 5 - pentru prejudicierea statului cu 107 miliarde de lei, faptele lui Traian Rece fiind disjunse (separate), intrucat a dobandit calitatea de parlamentar si beneficiaza de imunitate.



Cele 31 de persoane sunt judecate de magistratii Tribunalului Bucuresti pentru comiterea infractiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals si asociere pentru savarsirea de infractiuni.



Potrivit fostilor angajati ai Administratiei Financiare a sectorului 5, Rece ar fi semnat anumite documente, specialistii expertizand scrisul senatorului si comparandu-l cu cel din acte, sustin surse judiciare.



Tot ieri, ministrul justitiei a cerut Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii parlamentare si incuviintarea trimiterii in judecata a deputatului UDMR Robert Raduly, invinuit de savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.



In solicitarea ministrului Justitiei se arata ca deputatul Robert Raduly este vinovat de producerea unui accident rutier, la 30 octombrie 2001, victima fiind o femeie de 61 de ani care traversa strada. Accidentul s-a produs pe raza orasului Predeal, in timp ce Raduly conducea masina Dacia Super Nova, proprietate a Camerei Deputatilor. Potrivit documentului depus la conducerea Camerei, victima a suferit leziuni ce au necesitat 120-140 de zile de ingrijiri medicale si totodata a ramas, in urma accidentului, cu infirmitate fizica permanenta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO