Politică

Speranţa Clişeru, prefectul Capitalei, despre proteste: Am stat într-o clădire a guvernului. Am dat ordinul după 12 noaptea

Speranţa Clişeru, prefectul Capitalei, despre proteste:...

Autor: Diana Grigore

27.08.2018, 12:55 408

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, luni, că în timpul protestelor din 10 august nu s-a aflat în centrul mobil de comandă, ci ”într-o clădire din clădirile care aparţin de guvern”, spunând că ordinul de evacuare a pieţei a fost dat după miezul nopţii.

”Violenţele care necesitau restabilirea ordinii publice s-au întâmplat mult mai târziu, când s-a dat foc la fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanţă unde erau. (Ordinul - n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea să eliberăm un spaţiu şi pe străzi să se întâmple acte de vandalism sau de terorism. Cred că era după 12 noaptea (când am semnat ordinul - n.r.). (...) Nu ştiu ce spune MAI şi eu spun ce spun eu”, a spus Speranţa Cliseru.

Ea a mai spus că a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice pe baza informaţiilor de la Jandarmerie.

Declaraţiile prefectului vin în contextul în care jandarmii au susţinut că au primit ordin din partea Speranţei Cliseru la ora 23.11.

De asemenea, prefectul Capitalei a reiterat faptul că nu a fost prezentă în centrul mobil de comandă, dar se afla într-o clădire a Guvernului.

”Eu nu m-am aflat în centru de comandă. Nu existau două centre. Eu nu m-am aflat în centru. Centrul mobil este într-un vehicul mobil. Eu m-am aflat într-o clădire din clădirile care aparţin de guvern, dar nu în clădirea guvernului. Nu aveam niciun monitor”, a declarat Speranţa Cliseru.

Ea a venit luni la Senat, pentru a participa la şedinţa Comisiei de apărare, tema urmând a fi protestul de pe 10 august, dar şedinţa nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului, fiind prezenţi doar şase din cei 13 membri ai comisiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO