Politică

Sorin Grindeanu: În sfârşit avem buget promulgat. Intrăm în normalitate

Sorin Grindeanu: În sfârşit avem buget promulgat....

Autor: Gabriel Pecheanu

17.02.2017, 17:47 119

”În sfârşit avem buget promulgat, care înseamnă, prin ceea ce ne-am propus, o creştere economică de 5,2%. E un lucru bun, deşi târziu - aproape de finalul lunii februarie. Este un lucru bun că intrăm în normalitate”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a reiterat faptul că Guvernul şi-a propus un deficit de sub 3%.

”Noi, prin bugetul deja promulgat de către domnul preşedinte, ne-am propus un deficit de sub 3%. E un buget ambiţios. Poate dacă privim dintr-un anumit aspect, ambiţia, dacă ne uităm anul trecut, e data şi de fonduri europene. E ambiţios să atragi mai mult decât zero cât s-a atras anul trecut. E un lucru pe care ni-l dorim să-l facem în perioada următoare. Pe fonduri europene vrem să atragem anul acesta 5,2 miliarde”, a adăugat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a promulgat legea bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale, subliniind că cere Guvernului trei lucruri: ''responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate''.

''Veniturile la buget sunt aşa cu au spus unii optimiste, eu spun supraapreciate. Cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă a bugetului se poate vedea de exemplu făcând o comparaţie între veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut şi ce se prevede pentru anul acesta unde se constată o creştere de 14% fără să fie vreo explicaţie undeva cum se ajunge la această creştere fenomenală, 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat'', a spus şeful statului într-o declaraţie de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO