Politică

Senatul a respins procedura de urgenţă pentru ordonanţa de modificare a Codurilor Penale şi graţiere

Senatul a respins procedura de urgenţă pentru...

Autor: Dana Stanila

01.02.2017, 18:03 261

Senatorul PSD Şerban Nicolae a anunţat în plenul Senatului propunerea Biroului Permanent de a respinge procedura de urgenţă solicitată de Guvern. Potrivit deciziei Biroului Permanent, proiectele vor primi avizele până pe data de 14 februarie, urmând ca până pe data de 21 februarie să fie întocmit raportul.

''E vorba de o materie extrem de delicată. Nu se dau graţieri colective într-o ţară decât o dată la 20-30 de ani. E o chestiune care necesită o atenţie deosebită. Trebuie să cântărim care sunt măsurile de reinserţie pentru deţinuţii care vor fi eliberaţi, să fim siguri că aceste măsuri nun se dau cu dedicaţie. Să gândim un program de reinserţie socială, astfel încât să nu genereze delicventă şi insecuritate pentru populaţia României. Consider că două săptămâni, de pe 1 pe 14 este un timp foarte scpurt. Solicit colegilor să ia un termen de 60 de zile pentru această dezbatere'', a transmis senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Acelaşi lucru a fost susţinut în plenul Senatului şi de reprezentanţii PNL.

''Proiectul priveşte o măsură de clemenţă, destinată unor cetăţeni români care execută în penitenciare pedepse privative. Prin urmare, nu suntem în stare de război. Guvernul a arătat ieri toleranţă şi faţă de cetăţenii care protestează şi a transformat ordonanţa într-un proiect legislativ, tocmai pentru a beneficia de dezbatere în Parlament'', a spus senatorul PNL Iulia Scântei în plenul Senatului.

Plenul Senatului a votat pentru respingerea procedurii de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO