Politică

Senatorul PSD, Liviu Pop, a iniţiat un proiect legislativ pentru introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi

Senatorul PSD, Liviu Pop, a iniţiat un proiect...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

04.03.2018, 11:27 75

„Considerăm că este necesară o intervenţie în sensul reglementării nu doar a obligativităţii, dar şi a unei sume minime pentru acordarea burselor, atât pentru a veni în sprijinul elevilor defavorizaţi, cât şi pentru a stimula elevii să fie mai competitivi în sala de clasă, dar şi să se implice în activităţi extraşcolare. Cu toate acestea, nu există un prag minim pentru sumele acordate, ceea ce oferă consiliilor locale posibilitatea de a acorda sume infime, în acele cazuri în care aleg să finanţeze bursele”, se arată în expunerea de motive.

Pop precizează că introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi poate contribui în mod semnificativ la satisfacerea unor nevoi ale elevilor, precum competitivitatea şi echitatea, dar şi la diminuarea unor probleme sistemice, precum rata alarmantă a abandonului şcolar sau promovabilitate scăzută la Bacalaureat.

„Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”, prevede iniţiativa legislativă.

Proiectul legislativ a fost depus la Camera Deputaţilor, în calitate de primă Cameră sesizată, şi este susţinut de mai mulţi senatori PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO