Politică

Senatorul Ion Solcanu, un apropiat al lui Ion Iliescu,acuza ca a fost silit sa plece din PSD

21.07.2008, 18:16 108

Senatorul Ion Solcanu, unul dintre liderii proeminenti ai PSD in urma cu cativa ani, un apropiat al lui Ion Iliescu, l-a acuzat ieri pe liderul social-democrat Mircea Geoana ca este partas la plecarea sa din partid, pentru ca a incurajat atitudinea conducerii locale a PSD Iasi in privinta marginalizarii sale in cadrul organizatiei.
Solcanu, care de peste 15 ani este parlamentar de Iasi, a spus ca liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita, nu a propus de capul lui la Mamaia (cu cateva saptamani in urma) excluderea din PSD a celor care au criticat unele actiuni ale partidului in perioada campaniei electorale, ci a facut-o cu stiinta lui Mircea Geoana.
"Imi este tot mai clar ca Mircea Geoana a stiut dinainte despre propunerea facuta atunci de Nichita si i-a dat unda verde", a declarat Ion Solcanu.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a comentat sec demisia senatorului Ion Solcanu. "Amin!", a spus Geoana fara sa faca alte comentarii. "Amin! Altfel, nu comentez. A fost decizia lui si intentia organizatiei de la Iasi", a afirmat Geoana pentru Mediafax.
Senatorul Ion Solcanu si-a anuntat, sambata, demisia din PSD, acuzand faptul ca a fost marginalizat in cadrul filialei iesene a partidului de catre conducerea organizatiei.
El a spus ca asteapta aparitia unul nou partid social-democrat, dar nu a facut niciun fel de referire la Ion Iliescu (care nu mai candideaza pentru Parlament) sau la liderii grupului de la Cluj (Ioan Rus, Vasile Dancu sau Vasile Puscas care au demisionat si ei din functiile din partid si au ramas membri simpli ai PSD).
Liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat sambata ca senatorul Ion Solcanu, prin demisia sa din PSD, si-a mutilat opera politica, pe care singur si-a creat-o, adaugand insa ca Solcanu oricum ar fi fost probabil exclus din partid. Surse din PSD Iasi au spus ca, daca Solcanu nu demisiona, acesta ar fi fost demis.
Nichita a declarat ca a aflat despre aceasta demisie sambata dimineata, cu putin timp inainte de inceperea Conferintei Judetene Extraordinare a PSD Iasi.
"Am primit scrisoarea. Am luat act, fara sa mai comentam si sa luam masuri, pentru ca nu mai era cazul. Oricum pe ordinea de zi figura si cazul Solcanu. Probabil ca s-ar fi ajuns la excluderea sa din partid", a spus Nichita.
In timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, Ion Solcanu a adus unele critici candidatului PSD la primarie Gheorghe Nichita, spunand, printre altele, ca acesta si-a ales un slogan prost si ca n-a avut o activitate buna, in ultimii patru ani, ca primar al Iasiului.
"Ma gandesc daca voi vota cu candidatul PSD", a afirmat Solcanu cu cateva zile inainte de alegerile locale, aceasta declaratie iritand conducerea PSD Iasi.
Conducerea PSD a decis in urma cu cateva saptamani ca aceia care au criticat partidul sa fie exclusi din sanul formatiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO