Politică

Semne de revolta in filialele PSD

20.10.2004, 00:00 19

Nemultumiri legate de alcatuirea listelor parlamentare s-au facut si ieri auzite in PSD. Acestea vin atat din partea unor parlamentari cat si a unor primari ai partidului. Pentru prima data,  nemultumirile sunt aduse la cunostinta conducerii partidului de guvernamant prin intermediul unei epistole care poarta semnatura unor primari.
Un grup de 20 de primari PSD din judetul Bihor,  au trimis o scrisoare conducerii partidului prin care isi arata protestul fata de componenta finala a listelor din acest judet. In scrisoare, a carei existenta a fost confirmata de catre deputatul PSD Mihai Bar si de vicepresedintele PSD Bihor Gavrila Ghilea, primarii PSD isi exprima dezacordul fata de felul in care au fost intocmite listele parlamentare ale Uniunii PSD+PUR Bihor. Semnatarii arata ca schimbarea ordinii pe liste, stabilita in urma alegerilor preliminare, scade motivatia activistilor PSD. Ei dau drept exemplu situatia unui candidat al PSD, eliminat de pe lista pentru a i se face loc unuia venit din partea PUR care, a fost consilier al fostului ministru taranist Constantin Dudu Ionescu si consilier de campanie al primarului Oradei, Petru Filip, de la PD.
Nemultumiri ale filialelor privind schimbarea listelor de catre conducerea partidului si de faptul ca in unele judete nici unul dintre parlamentarii locali nu se mai regaseste pe liste, au fost auzite, neoficial, si zilele trecute.
In acelasi timp, mai multi parlamentari din PSD continua sa vorbeasca despre nemultumirile lor. Mai multi deputati, care nu au dorit sa li se dezvaluie numele, spun ca sunt suparati nu numai pentru ca nu se mai regasesc pe listele pentru viitorul Parlament. Ei vorbesc critic despre distanta care s-a creat intre parlamentari si conducerea partidului. De asemenea, considera incorect faptul ca liderii PSD au aruncat anatema asupra deputatilor si senatorilor, considerandu-i responsabili pentru insuccesele actualei guvernari. Unii dintre ei au dat drept exemplu situatia de ieri cand fostul vicepresedinte Serban Mihailescu a venit sa-i intrebe daca au votat impotriva motiunii opozitiei privind libertatea de expresie. Ei acuzau tonul de superioritate al lui Mihailescu in discutiile cu parlamentarii.
Neintelegeri se pare ca sunt si intre unii lideri ai partidului. Surse din PSD afirmau ieri ca intre echipele lui Dan Nica si Miron Mitrea, ambii cu atributii in organizarea campaniei, sunt unele tensiuni care merg pana la impartirea birourilor si logisticii din sediul PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO