Politică

Şeful Fiscului Sorin Blejnar a fost revocat de premier. Fostul şef de cabinet a lui Tănăsescu îi preia locul

Şeful Fiscului Sorin Blejnar a fost revocat de premier. Fostul şef de cabinet a lui Tănăsescu îi preia locul

Autor: Claudia Medrega

18.04.2012, 00:04 121

Sorin Blejnar (foto), preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, a fost revocat ieri de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, exact în ziua în care a expirat termenul stabilit pentru a aduce la buget un plus al încasărilor de 1,5% din PIB (2 miliarde de euro).

La conducerea Fiscului a fost numit Şerban Pop (37 de ani), avocat, un personaj extrem de discret, dar extrem de influent în cercurile financiare, fost şef de cabinet al ex-ministrului de finanţe Mihai Tănăsescu şi fost vicepreşedinte al ANAF pe vremea lui Tăriceanu. Blejnar este la şefia Fiscului din 2009, când a fost promovat de premierul Emil Boc de pe poziţia de comisar general adjunct în Garda Financiară.

În februarie, Ungureanu a cerut miniştrilor şi şefilor de autorităţi implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să aducă la buget un plus de 2 mld. euro. Ungureanu a precizat atunci că impunerea unui plafon ridicat de venituri obţinute într-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcană" pentru demiterea şefului ANAF, ci o metodă prin care va fi stabilită eficienţa fiecărei persoane implicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO