Politică

Sefii de la TVR si Radio raman deocamdata in functie

08.06.2005, 19:39 18

Puterea intentiona sa revoce astazi in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului mandatele presedintilor Societatii Romane de Televiziune si Societatii Romane de Radio.

Ieri seara insa conducerile Senatului si Camerei au decis retrimiterea rapoartelor de activitate pe 2004 ale celor doua societati la comisiile de cultura si amanarea sedintei comune.

Coalitia de guvernamant gasise inlocuitori pentru Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu.

Brandusa Armanca a fost propusa de PNL pentru functia de presedinte al SRTV, in timp ce PD l-a nominalizat pentru functia de director al postului public de radio pe Andrei Dimitriu, fostul manager al acestei institutii pana in 2001. Celelalte doua partide de la putere, PUR si UDMR, au acceptat, fara rezerve, noul tandem de la conducerea celor doua societati, au declarat, pentru ZF, surse din coalitia de guvernamant.

Inainte de a face publica propunerea ca Brandusa Armanca sa devina directorul televiziunii nationale, liberalii i-au cerut parerea ministrului culturii Mona Musca. Aceasta a refuzat sa se pronunte asupra propunerii PNL.

"Atata vreme cat nu se discuta in Parlament si nu se ajunge la nici o concluzie asupra raportului pe 2004 ale celor doua institutii de media, nu se poate discuta despre nominalizari", a declarat Mona Musca.

Comisiile reunite de cultura au propus plenului respingerea rapoartelor de activitate pe 2004 ale SRTV si SRR.

Aceeasi propunere a fost trimisa catre plen si de comisia speciala de ancheta a activitatii SRR-SRTV, care a fost constituita la nivelul Parlamentului in debutul actualei legislaturi. PSD si PRM au votat in favoarea ambelor rapoarte de activitate. Adoptarea de catre plen a variantei comisiei duce automat la demiterea presedintilor celor doua institutii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO