Politică

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: Suntem solidari cu România

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: Suntem...

Autor: Gabriel Pecheanu

09.09.2023, 19:36 92

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite sâmbătă că Alianţa Nord-Atlantică este solidară cu România, după ce în Tulcea au fost găsite  fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Jens Stoltenberg afirmă, după ce în Tulcea au fost găsite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, că nu există niciun indiciu al intenţiei de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare.

„Salut decizia SUA de a desfăşura mai multe avioane F-16 în cadrul politicii aeriene a NATO. Suntem solidari cu România”, adaugă oficialul NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ce în Tulcea au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. „A avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”, afirmă şeful statului.

În zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunţă MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO