Politică

Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu depun plângere împotriva lui Dacian Cioloş la DNA pentru Cuminţenia Pământului

Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu depun plângere...

Autor: Mediafax

28.10.2016, 10:49 93

"Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită, pe numele premierului Dacian Julien Cioloş pentru infracţiunea de abuz şi înşelăciune în speţa numită Cuminţenia Pământului. Ştim că au fost nişte evaluări făcute, ştim că 400.000, apoi două milioane, trei milioane. Plătesc din banii românilor pentru o opera de artă care oricum era în patrimoniul naţional", a declarat liderul PRU, Bogdan Diaconu.

Acesta a mers la DNA împreună cu Sebastian Ghiţă, deputatul fiind cel care ar urma să dea detalii în cauză, susţinând că are "informaţii precise".

"Procurorii DNA trebuie să ne arate că, aşa cum pretind, sunt echidistanţi şi imparţiali şi nu sunt nişte procurori care pentru unii sunt muma şi pentru alţii ciumă. Trebuie să înceapă cercetările la această mega fraudă care se poate transforma într-un nou ANRP. Am informaţii precise, l-ati auzit şi pe Victor Ponta spunând că această operă de artă a avut nişte evaluari iar notele date de SRI Guvernului României au precizat foarte clar statutul acestei opere de artă şi faptul că este exclus ca ea să poată fi achiziţionată din bani publici, cu atât mai puţin cu cât se doreşte a fi achiziţionată cu 5 milioane sau 11 milioane de euro. Asta poate fi startul unui nou ANRP", a declarat Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a părăsit sediul DNA după câteva minute, Bogdan Diaconu fiind cel care a depus plângerea pe numele mai multor persoane. Unul dintre cei vizaţi de sesizare este ministrul Finanţelor, Anca Dragu, căreia Diaconu i-a greşit numele în declaraţia publică.

"Am înregistrat denunţul penal împotriva prim-ministrului Dacian Julien Cioloş, împotriva domnului Vlad Alexandrescu Tudor, în calitate de ministru al Culturii, împotriva doamnei Anca Dogaru, în calitate de ministru al Finanţelor Publice, si împotriva domnului Vasile Oprean, în calitate de secretar de stat la Ministerul Culturii. Pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi înşelăciune. Am indicat şi probe, este un denunţ care are opt pagini. O să-l vedeţi, o să-l facem public, o să-l transmitem într-un comunicat de presa", a declarat Bogdan Diaconu.

Guvernul a aprobat OUG potrivit căreia statul român va achita de la buget sumele pentru achiziţionarea sculpturii Cuminţenia Pământului, completând astfel suma strânsă din donaţii până la valoarea totală de 11 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO