Politică

Scădere uriaşă a voturilor pentru PSD în Teleorman: Pentru prima dată în istoria partidului, PSD primeşte sub 50% din voturi în judeţul lui Liviu Dragnea

Scădere uriaşă a voturilor pentru PSD în Teleorman:...

Autor: Carmen Dumitrescu, Mediafax

27.05.2019, 18:46 585

PSD a câştigat alegerile în judeţul lui Liviu Dragnea, Teleorman, dar este pentru prima dată în istoria partidului când nu obţine 50 la sută din voturi. Datele provizorii publicate de BEC arată că PSD a fost votat de 48% din alegători, în scădere cu circa 14% faţă de ultimul scrutin.

Teleormanul, unul dintre judeţele fruntaşe la urne, fieful PSD şi al liderului Liviu Dragnea, nu a mai votat în număr mare social-democraţi. PSD s-a clasat, potrivit datelor provizorii publicate de BEC, pe primul loc în preferinţele alegătorilor, dar este pentru prima dată în ultimii ani când nu trece de 50 la sută.

Datele provizorii publicate de BEC, luni, după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie arată că PSD a reuşit un scor de 48% în Teleorman, cele mai multe voturi venind din mediul rural.

Pe locul 2, după PSD este PNL, cu un scor de 26,75%, în timp ce Alianţa 2020 are 8,83 de procente.

Niciun alt partid politic nu a reuşit, în Teleorman, să depăşească pragul electoral de 5 la sută, PMP şi ALDE obţinând în jur de patru procente.

Prezenţa la urne în judeţ a fost de 52,80%, 164.646 de persoane exprimându-şi votul duminică.

Comparativ cu anul 2016, când PSD a câştigat scrutinul cu 62% la Camera Deputaţilor şi cu acelaşi procent la Senat, se observă o scădere de cel puţin 14 procente. PNL a primit, atunci, în jur de 19% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO