Politică

Rupţi de realitate: Băsescu a avut grijă să spună că pregătea mutarea lui Boc din timp dar nu a scos niciun cuvânt despre oamenii prinşi în nămeţi în aceste zile

Băsescu: Ce se întâmplă azi este continuarea nerostită a discursului din 25 ianuarie

Autor: Departamentul Politic

09.02.2012, 18:36 613

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu, că "ceea ce se întâmplă azi este continuarea nerostită, din motive de interes naţional, a discursului din 25 ianuarie".

"Ce se întâmplă azi este continuarea nerostită, din motive de interes naţional, a discursului din 25 ianuarie. Este probabil partea care a lipsit acelui discurs, dar atât se putea atunci, cu o zi înainte de începerea misiunii FMI", a spus şeful statului.

"Numele viitorului prim-ministru fusese de multă vreme discutat şi cunoscut atât de mine, cât şi de Emil Boc. A fost o opţiune legată de moment, când putem să ne asumăm acest eveniment nu dacă trebuie să ni-l asumăm", a spus preşedintele Traian Băsescu după ceremonia de semnare a decretului de numire a funcţie a cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni în 25 ianuarie, că şi-a creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o "ruptură" cu preşedintele, el precizând că prima sa obligaţie este de a restabili "legătura de încredere" cu aceia care şi-au pierdut-o.

Şeful statului a mai spus că vrea să le spună românilor că ştie "ce trebuie făcut", el arătând că "în parteneriat cu Guvernul" va trebui deschis "un orizont de ţară nouă pentru români".

Traian Băsescu a declarat că îndemnul său pentru români este "solidaritate", pentru că "nimeni nu poate scăpa de criză individual", el adăugând: "Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există".

El a mai spus că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus "mult mai bine".

Băsescu a declarat de asemenea că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta "dictator" asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.

Preşedintele a menţionat totodată că nu are "nimic de schimbat" în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, el menţionând în acest sens intervenţia televizată în care a avut "disputa" cu Raed Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO