Politică

Romanian Business Leaders: Guvernul atacă principiile statului de drept în România

Romanian Business Leaders: Guvernul atacă principiile...

Autor: Corina Zamfir

01.02.2017, 19:28 170

Romanian Business Leaders (RBL), organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care asigură o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat, consideră  inacceptabilă fie şi punerea în discuţie a principiului fundamental „nimeni nu este mai presus de lege”, nemaivorbind de încălcarea flagrantă a acestuia şi a normelor morale de bază – SĂ NU FURI.

Pentru prima dată din decembrie 1989 încoace, principiul conform căruia „nimeni nu este mai presus de lege” este încălcat public, total şi fără echivoc chiar de către actualul Guvern al României. Ordonanţa de urgenţă 13/2017 dată, la propriu, pe întuneric, în noaptea de marţi, 31 ianuarie, legiferează imunitatea pentru abuzul în serviciu, inclusiv sub forma furtului din bani publici, menţionează Romanian Business Leaders.

De asemenea, proiectul privind graţierea condamnaţilor şi exonerarea de răspundere a inculpaţilor membri de partid, sub pretext umanitar, afectează grav un deceniu de luptă anti-corupţie şi anti-concurenţă neloială şi legitimează reinstaurarea infamului „capitalism de cumetrie” care a ţinut în loc două decenii societatea şi economia românească.

Miza încălcării acestui principiu nu este doar economică, nu este doar despre prejudicii de miliarde de euro din bani publici; nu este doar despre subfinanţarea spitalelor, şcolilor şi infrastructurii naţionale de drumuri; este despre ce fel de ţară vrem să construim. O ţară în care furtul, ascuns sub denumirea benignă de abuz în serviciu, este transformat în normă chiar de către conducători sau o ţară în care respectul pentru viaţa, munca şi banii cetăţenilor, pentru egalitatea în faţa legii, prevalează în faţa tendinţei istorice a mafiei transpartinice, coagulate din 1989 încoace, de a confisca România, adaugă Romanian Business Leaders.

Comunitatea Romanian Business Leaders, a cărei fundaţie a fost pusă în 2011, formată din antreprenori şi executivi români care cred că fără integritate morală nu se poate construi nimic sănătos nici în societate şi nici în economie, este consternată de atacul fără precedent asupra principiilor statului de drept realizat de actualul Guvern al României.  

Comunitatea RBL propune tuturor organizaţiilor profesionale şi de afaceri de bună-credinţă să se alăture pentru găsirea unor soluţii comune, legale, de apărare a principiilor statului de drept, a unei societăţi sănătoase şi a pieţei libere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO