Politică

Reacţie surpriză din partea Vioricăi Dăncilă şi Liviu Dragnea faţă de afirmaţiile lui Ilan Laufer la adresa lui Klaus Iohannis

Reacţie surpriză din partea Vioricăi Dăncilă şi...

Autor: Ionel Dancu, Mediafax

21.11.2018, 17:12 3521

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă s-au delimitat, miercuri, la Parlament, de afirmaţiile pe care le-a făcut Ilan Laufer în conferinţa de presă de la sediul partidului.

„Mă delimitez total de ce a spus dl Ilan Laufer”, a declarat miercuri, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţa CExN al partidului.

Întrebată dacă îşi asumă declaraţiile lui Ilan Laufer, premierul Viorica Dăncilă a răspuns, miercuri, la sosirea la aceeaşi şedinţă: „Nu”.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Ilan Laufer, refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”. „Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a refuzat şi a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Romania şi Israel”, a declarat marţi seară, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO