Politică

Reacţia preşedintelui Iohannis, la Bruxelles, după atenţionarea celor 12 state: Au perfectă dreptate, este lucru pe care l-am spus

Reacţia preşedintelui Iohannis, la Bruxelles, după...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

28.06.2018, 16:11 143

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că atenţionarea celor 12 state partenere, cu privire la modificarea legilor Justiţiei, este una îndreptăţită.

"Au perfectă dreptate, este lucru pe care l-am spus de multă vreme, legile justiţiei se pot modifica, dar modificările trebuie să fie de aşa natură încât să îmbunătăţeacă eficienţa sistemului de justiţie. Iar acest lucru este ceva ce spun de multă vreme şi pe care le spun mulţi români", a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, transmit autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură.

"Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale. Partenerii UE evocă de asemenea concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, din 12 decembrie 2017, care solicitau României să îşi concentreze eforturile asupra consolidării progreselor obţinute, să evite orice paşi înapoi şi să apere independenţa judecătorilor şi procurorilor", se arată în mesajul comun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO