Politică

Reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu, după victoria lui Kovesi: Votul din Comisia LIBE este o demonstraţie perfectă cum intervine politicul în această alegere

Reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu, după victoria...

Autor: Maria Stan, Mediafax

27.02.2019, 15:15 453

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că votul din Comisia LIBE reprezintă ”o demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere”, deşi oficialii europeni au criticat intervenţia politicului în Justiţie.

”Este o exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care e foarte generos, să ne înveţe pe noi că în Justiţie nu trebuie să intervină factorul politic şi ne-a făcut astăzi o demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere. În rest, numai de bine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Laura Codruţa Kovesi a primit, miercuri cele mai multe voturi în comisia LIBE, şi anume, 26 de voturi, după audierea pentru postul de procuror şef european. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi şi un vot Andres Ritter.

Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte, o decizie finală urmând să fie luată pentru funcţia de procuror şef european abia după negocieri cu Consiliul UE şi votul din PE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO