Politică

Razboi "prezidential" Basescu-Constantinescu

25.11.2005, 22:34 15

Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ieri ca "insulta este ultima arma a celui care se afla in dificultate si nu are argumente", referindu-se la injuriile care i-au fost aduse de actualul sef al statului, Traian Basescu.

"Nu pot intra in polemica, in astfel de situatii. Insulta este ultima arma a celui care se afla in dificultate si nu are argumente. Cand se pune o intrebare, trebuie sa se dea un raspuns, nu o insulta", a spus Constantinescu.

Referitor la realizarile sale, ca presedinte al Romaniei, el a spus:

"Cred ca romanii au suficient discernamant pentru a intelege ce a realizat un presedinte sau altul. Eu am fost presedinte intr-o perioada de crize grave si profunde, care au afectat Romania".

El considera ca deciziile importante pe care le-a luat, ca sef al statului, au dat rezultate mai tarziu: "Niciodata cei care iau decizii istorice nu sunt si cei care beneficiaza de rezultatele acestora".

Fostul presedinte a reamintit faptul ca afirmatiile pe care le-a facut nu au fost atacuri la adresa lui Basescu sau a altor demnitari.

Fostul presedinte Emil Constantinescu i-a acuzat pe Traian Basescu, Theodor Stolojan si Adrian Nastase ca ar fi avut legaturi cu serviciile secrete.

In replica, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu ia in seama ceea ce spune Emil Constantinescu: "Presedintele Constantinescu este un om care nu a lasat nici o dara in mandatul sau pentru Romania, asa ca nu sunt dispus sa iau in seama si oameni care au pierdut vremea cat au condus Romania". Seful statului considera ca Emil Constantinescu nu are demnitatea unui presedinte.

"Cum era sa aiba demnitatea unui presedinte, atat timp cat nu a existat ca presedinte pentru tara asta", a apreciat Basescu.

Colegiul CNSAS i-a cerut lui Constantinescu documentele pe care le-a invocat referitoare la legaturile pe care Traian Basescu, Theodor Stolojan si Adrian Nastase le-ar fi avut cu fostele servicii secrete. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO