Politică

Ce a răspuns viceprimarul Capitalei Tomniţa Florescu atunci când a fost întrebată de ce se circulă foarte greu în Bucureşti: „Doresc să vă spun că temele abordate sunt teme mari, grele, care ţin de viaţa noastră. Acest oraş, care este un oraş mare, trebuie gândit ca un organism, pentru că este foarte complicat”

Ce a răspuns viceprimarul Capitalei Tomniţa Florescu...
10.05.2018, 20:21 2271

Ce a răspuns viceprimarul Capitalei Tomniţa Florescu atunci când a fost întrebată de ce se circulă foarte greu în Bucureşti: „Doresc să vă spun că temele abordate sunt teme mari, grele, care ţin de viaţa noastră. Acest oraş, care este un oraş mare, trebuie gândit ca un organism, pentru că este foarte complicat. Problema este că discutăm de smart city şi nu discutăm de smart people care ar trebui să locuiască acest fabulos organism.  Noi trăim în spaţiul liber, care devine decor, tot acest Bucureşti, şi care dacă nu este de bună calitate influenţează acea influenţă psihosocială. Un spaţiu nobil, îţi induce să te porţi într-un anume fel”

Întrebată de Ziarul Financiar ieri la o conferinţă despre mobilitatea urbană de ce se circulă atât de greu în Bucureşti şi ce a făcut Primăria Bucureştiului pentru fluidizarea traficului în ultimii doi ani viceprimarul Bucureştiului Tomniţa Florescu a răspuns:

„Doresc să vă spun că temele abordate acum sunt teme mari, grele, care ţin de viaţa noastră şi strategii şi dezvoltare şi mobilitate. Ce urmărim cu asta? Urmărim un confort urban, pentru că este vorba de Bucureşti. Cum se poate realiza acest confort urban? Sigur, sunt parametri normali ai confotrului, sigur, sunt cei psihosociali, dar trebuie gestionat şi această gestiune nu se mai poate fără aceste componente tehnologice fabuloase”, a spus Florescu.

Fără să dea nici o soluţie la fluidizarea traficului, Tomniţa Florescu, de profesie arhitect, a vorbit despre ...Bienala de Arhitectură de la Veneţia.

„Sunt convinsă că tehnologia a venit mult peste noi, iar reacţia normală a societăţii nu s-a adaptat încă. Sunt două componente, cea fizică şi cea umană. Componenta fizică ţine de o infrastructură şi când spun infrastructură nu spun numai drumuri, spun reţele, o suprastructură pe care o vedem toţi, o adaptare la mediu, dar există şi un spaţiu al societăţii în care noi, ca furnicuţele, ne ducem viaţa de zi cu zi. Am să fac o paranteză, anul acesta tema Bienalei de Arhitectură de la Veneţia este spaţiul liber. Pentru că noi trăim în spaţiul liber, care devine decor, tot acest Bucureşti, şi care dacă nu este de bună calitate influenţează acea influenţă psihosocială. Un spaţiu nobil, îţi induce să te porţi într-un anume fel”.

Tomniţa Florescu a continuat:

„Acest oraş, care este un oraş mare trebuie gândit ca un organism, pentru că este foarte complicat. Iar acest organism are un metabolism, iar metabolismul urban este o chestie foarte sensibilă. Strici într-o parte, nici nu îţi imaginezi ce se întâmplă în alte părţi. Iar noi vom aborda toate temele, vorbesc de mobilitate, de plan de dezvoltare urbană, de dezvoltare durabilă, problema este că discutăm de smart city şi nu discutăm de smart people care ar trebui să locuiască acest fabulos organism. Şi rămân la concluzia, şi cred că înţelegeţi foarte bine lucrul acesta, că partea de educaţie şi cultură stă la bază, pentru că avem un trecut, un prezent şi un viitor. Când intri într-un spaţiu ca ăsta, absolut te impresionează şi nu poţi să te gândeşti doar la prezent, deci vă propun o temă de reflecţie despre educaţie, căci fără asta avem o grămadă de teme să ne ajute, dar trebuie să gândim în mod inteligent. Avem multe proiecte care nu sunt cunoscute la primăria generală, multe, multe, şi sper să avem ocazia să le discutăm”.

Tomniţa Florescu a participat astăzi la o conferinţă despre mobilitate urbană organizată de Camera de Comerţ.

 

Explicaţie foto: Foto stânga Tomniţa Florescu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO