Politică

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL: Abordarea lui Liviu Dragnea în chestiunea vaccinării, vecină cu crima

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL: Abordarea...

Autor: Cătălina Mănoiu

28.04.2017, 18:39 97

“Abordarea lui Liviu Dragnea în chestiunea vaccinării e vecină cu crima. Aceşti inconstienţi conduc România în 2017? O ţară întreagă ar trebui să-i răspundă că nu este vorba doar de asigurarea sănătăţii persoanei, ci de a unor întregi comunităţi, şi avem cazul concret al epidemiei de rujeolă. Dar Dragnea nu înţelege nimic din gravitatea situaţiei, acest domn trăieşte în Evul Mediu. Constituţia României precizează că <<statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice>>”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Raluca Turcan a afirmat că pacienţii trebuie să îşi asume responsabilitatea refuzului de a participa la programele de prevenţie, aşa cum prevede Legea privind prevenţia în sănătate, depusă anul trecut de PNL.

“Astfel, cine refuză expres vaccinarea şi pune în pericol viaţa într-o comunitate, să plătească integral din propriul buzunar tratamentul ulterior. Este mai raţional şi mai ieftin să previi decât să tratezi”, a spus liderul interimar al PNL.

Turcan a susţinut că Ministerul Sănătăţii ar trebui să răspunsă penal pentru modul defectuos în care gestionează criza medicamentelor.

“De asemenea, Ministrul Sănătăţii să se pregătească să răspundă inclusiv penal pentru modul defectuos în care gestionează criza medicamentelor pentru anumite categorii de pacienţi. El este direct responsabil de privarea pacienţilor de anumite medicamente pentru cancer! Guvernarea PSD-ALDE încalcă obligaţiile constituţionale în materie de sănătate publică, iar cineva trebuie să răspundă în faţa legii pentru aşa ceva”, a conchis Raluca Turcan.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, întrebat fiind dacă susţine vaccinarea obligatorie a copiilor, că are mari rezerve în a introduce o măsură obligatorie.

”Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a declarat Liviu Dragnea, răspunzând la întrebarea dacă susţine vaccinarea obligatorie pentru copii.

Afirmaţia vine după ce ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, joi, că legea vaccinării nu prevede sancţiuni pentru părinţi, ci o referire la rele tratamente aplicate copilului, afirmând că dacă un copil moare din cauza deciziei părintelui de a nu îl vaccina, acesta poate fi acuzat de rele tratamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO