Politică

Rădulescu, Ministerul Agriculturii: Scăderea TVA la alimente, o "greşeală parlamentară" a PDL şi UDMR

Rădulescu, Ministerul Agrigulturii: Scăderea TVA la alimente, o "greşeală parlamentară" a PDL şi UDMR
20.10.2010, 12:11 25

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu adeclarat agenţiei Mediafax că parlamentarii PDL şi UDMRnu au ştiut ce votează atunci când au decis scăderea TVA laalimentele de bază şi că taxa nu poate scădea pentru că s-arîncălca acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de legeiniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la24% la 5% pentru alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea,laptele, uleiul şi zahărul.

"Acest vot este o greşeală parlamentară. N-au ştiut ce votează.TVA nu are cum să rămână aşa, la 5%, pentru că acest lucru arîncălca acordul cu FMI", a spus Rădulescu.

Iniţiativa legislativă a fost respinsă de Senat, dar a trecutmarţi, aceasta fiind adoptată de Camera Deputaţilor, în sesiunea devot final, cu unanimitate, respectiv 290 de voturi "pentru". Citiţimai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO