Politică

"Trebuia sa vin din somaj? Sa fiu sarac?"

04.12.2003, 00:00 23



Noul ministrul al Sanatatii, Ovidiu Branzan, a declarat, ieri, ca se considera compatibil cu functia detinuta, deoarece a renuntat la actiunile le avea la diverse firme, precizand ca va verifica doar daca cele primite de la stat nu sunt la o societate din domeniul medical. El a raspuns astfel unor acuzatii mass-media, potrivit carora Branzan este incompatibil cu functia de ministru intrucat ar fi actionar la unele firme cu profil medical.



Branzan a sustinut ca a uitat la care societate si-a depus cupoanele cu actiuni de la stat, dar va verifica, in perioada imediat urmatoare, ca sa nu se "trezeasca" actionar la o firma cu un obiect de activitate care l-ar pune in incompatibilitate.



Ministrul a precizat ca, potrivit legii, are la dispozitie 30 de zile de la preluarea mandatului pentru a evita situatia de incompatibilitate, in cazul in care aceasta exista.



"Am fost actionar al unei firme de constructii, dar am vandut cota mea de 9% directorului societatii, bani pe care i-am depus pentru cumpararea unui apartament prin credit ipotecar", a declarat Ovidiu Branzan. Firma de constructii la care actualul ministru al Sanatatii a fost actionar ar mai avea de primit de la institutia pe care o conduce cinci miliarde de lei, pentru lucrarile realizate la Spitalul Municipal Timisoara. "Intr-un fel, respectiva societate a cam facut munca patriotica pentru Ministerul Sanatatii", a mai spus Branzan.



"Nu stiu care ar fi portretul-robot al unui ministru al Sanatatii. Trebuia sa vin din somaj, sa fiu sarac", s-a intrebat Branzan, ca raspuns la intrebarile insistente ale presei vizand firmele la care este sau a fost actionar. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO