Politică

PSD zice ca nu va ceda la presiunile baronilor

06.04.2004, 00:00 17



Nici nu au fost suspendati bine, iar unii dintre baronii PSD se vad din nou ce-au fost si chiar mai mult decat atat. Fostul lider al PSD Gorj Nicolae Mischie s-a asezat (a fost asezat de altii, se zice) in fruntea listei pentru alegerile locale la consiliul judetean. Fostul prefect gorjean Toni Grebla, demis saptamana trecuta pentru carente in activitate (mai precis pentru disputele cu Mischie) va ajunge consilier al ministrului administratiei si internelor, dupa cum a confirmat ieri ministrul de resort Ioan Rus.



Situatia din filialele revoltate de decizia partidului de a-i inlocui pe unii lideri din teritoriu intrati in atentia Parchetului National Anticoruptie fost ieri analizata de Delegatia Permaneta a PSD (for restrand de conducere). Potrivit liderilor partidului, toate lucrurile sunt in regula. Drept urmare, partidul de guvernamant va reduce turatia motoarelor, mai ales ca suntem in Saptamana Patimilor si cere celorlalte partide politice sa uite de certuri pentru a respecta sarbatorile.



Ioan Rus s-a aratat ieri convins ca "spiritul" deciziei de inlocuire a liderilor cu probleme nu va fi alterat. Hotararea este "neclintita, nu este negociabila cu nimeni si se pune in practica". Rus a spus ca nu toate organizatiile partidului au primit cu entuziasm decizia Delegatiei Permanente, iar unii au anuntat chiar ca nu o vor respecta. Conducerea, spune Rus, ramane insa ferma. S-a vrut un semnal de la centru, si asa va fi. Si intentia mai multoar parlamentari ai partidului de guvernamant de a indulci legea incompatibilitatilor - lucru care ar fi permis consilierilor locali sa detina functii si in societati comerciale - a fost ieri discutata de conducerea PSD. Rus a spus ca acest lucru nu va fi acceptat: "Am vrut sa dam un semnal politic extrem de clar ca pozitiile pe care vremelnic cineva le ocupa nu sunt un scut impotriva moralei, disciplinei de partid sau a legii. Vom ramane neclintiti pe aceasta chestiune daca vor aprea situatii similare la judete sau chiar la nivel central". In ceea ce il priveste personal pe Mischie si viitoare lui pozitie pe listele electorale Rus a admis ca el, asemenea altora, poate candida, daca va fi gasit curat: "Daca pana la momentul respectiv vom reusi sa ne edificam cu exactitate asupra faptelor de care eventual cineva se face vinovat, iar acest lucru conduce la ideea ca nu sunt fapte care contravin legii, probabil ca vom decide ca inclusiv unii sa candideze". Potrivit Mediafax, Delegatia Permanenta a PSD Gorj a aprobat lista cu candidaturile la Consiliul Judetean, actualul presedinte al acestei institutii, Nicolae Mischie, ocupand primul loc pe lista. Rus a spus ieri ca lista, asemenea altor liste pentru Consiliile Judetene va fi aprobata de conducerea cenrtala.



Toate problemele fiind rezolvate, partidul va reduce turatia motoarelor, cel putin in saptamana Pastelui. Asa a spus ieri Bogdan Niculescu Duvaz, purtator de cuvant si vicepresedintele Ioan Rus. Va fi asadar, multa "autoretinere", nu vor fi organizate manifestari spectaculoase ca sa nu fie deranjat spiritul sarbatorilor de Paste. Nu s-au facut repartizari pentru lideri privind participarea lor in teritoriu, la manastiri si biserici, ca in trecut. "Intreaga lume crestina se reculege cu evlavie in aceasta saptamana, in asteptarea momentului sacru al Invierii Domnului Isus Hristos. (...) Se cuvine ca partidele sa-si impuna o conduita adecvata, abandonand polemica si disputa politica". iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO